неделя, 8 май 2011 г.

Туристически турове в България

Много туристически агенции предлагат турове в България с различна насоченост за хора с различни интереси. Често те са свързани с музеите, манастирите, градчетата със стари къщи, планините, пещерите и други. Излишно е да споменаваме, че те са подходящи както за българи така и за чужди туристи решили да посетят България.
За всички чужденци това наистина са много интересни разходки, през които се запознават с историческото ни минало, бита на българите и природните забележителности. Също така има много българи, които не са посещавали всички тези места и това също може да им се стори доста интересно, а и защо да не опознаеш родината си по-добре.

Цените като цяло са приемливи като се има в предвид, че в тях се включва транспорта, нощувките и често закуска и вечеря. Ако сами решите да си направите подобен тур бъдете сигурни, че ще ви излезе по-скъпо, защото няма да ползвате различните отстъпки и намаления, които използват туристическите агенции за по-големи групи от хора. Какъв тур да изберете може да решите само вие, като вземете в предвид какво точно ще ви бъде интересно да разгледате в нашата китна родина. На много деца също ще им бъде интересен подобен тур, защото ще посетят тези забележителности за първи път и със сигурност ще останат очаровани от красотите в тях.

Местата, които със сигурност не трябва да се пропускат в България са много и за това малко вероятно е с един тур да обхванете повечето от тях. Като за пример можем да дадем Рилския манастир, Троянския манастир, Етъра, Царевец, Копривщица, Бачковски манастир, Арбанаси, Шипка, Роженски манастир и много други. Всичко в изброените по-горе манастири, музеи и градчета предоставят една невероятна атмосфера, която може да опише само човек, който ги е посещавал.

Освен стандартните турове някои фирми предлагат също така и малко по-нестандартни такива, които са за любителите на природата, спорта и нестандартните усещания. Такива са например туровете с велосипед, с мотори, с коне, с джипове и други подобни такива. При тях при предварително избран маршрут туристите се запознават с природата в нашата страна и същевременно се наслаждават на някое свое хоби от изброените по горе. Подобни са планинските и приключенските турове, но при тях туристите разчитат най-вече на краката и силата си, за да могат да ги преодолеят. Различните маршрути в планини и по екопътеки предоставят едно невероятно изживяване за всеки любител на планините. Освен красивата природа спортният дух и издръжливостта са много важни при тях, защото ще са нужни на всеки присъстващ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар